Shopify vs WordPress
Kender du det! Du skal starte på et nyt projekt, men der er et hav af muligheder. Det kan også være, at der blot er få valgmuliheder, men det kan være svært at finde den rigtige løsning.

Sådan kan det også være, når du skal finde det rigtige system at bygge din hjemmeside eller webshop op i. Der findes mange forskellige CMS systemer – men to af systemerne som ofte dukker op er WordPress og Shopify.

Du får sikkert mange råd og holdninger til hvilket system der er bedst fra velmenende mennesker. Men i sidste ende handler det ikke om hvad de synes, men om hvad der reelt er den bedste løsning til netop dine behov.

Så hvad er den bedste løsning til dig?

I sidste ende, er det kun dig selv der kan svare på det spørgsmål. Det kræver, at du har en idé om hvad du søger. Sæt dig selv nogle prioriteter for, hvad der er absolut nødvendigt og hvilke ting du evt. ville kunne leve uden.

Overvej følgende:

  1. Skal du have en almindelig hjemmeside eller webshop?
  2. Har du et fysisk varelager eller kører du udelukkende på dropshipping?
  3. Kører du med et stort sortiment eller blot enkelte varer.
  4. Skal dit shopsystem være brugervenligt, simpelt og planlægger du udvidelse af sidens funktioner senere hen?
  5. Skal der være rum for at skræddersy hjemmesiden yderligere end blot de forudindbyggede muligheder?

Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal besvare disse spørgsmål er du velkommen til at kontakte mig for yderligere vejledning.

Hvad passer bedst til dine behov? Shopify vs WordPress

Lad os gå hver enkelt punkt igennem, og se hvordan Shopify vs WordPress dækker det enkelte behov.

1. Skal du have en hjemmeside eller webshop?

Mens nogle CMS systemer er bygget op om, at kunne udvikle både hjemmeside og webshop er andre systemer bygget op til, kun at udvikle webshops.

wordpress hjemmeside

WordPress er én af de mest brugte CMS systemer når det drejer sig om, at bygge hjemmesider og Webshops. Du finder utallige temaer og Plugins som kan bruges til både almindelige hjemmesider, eller hjemmesider med en Webshop.

ShopifyShopify derimod er et CMS system der udelukkende fokuserer på Webshops. Jeg siger ikke, at det er umuligt at bygge en hjemmeside op uden varer, da jeg ikke selv har prøvet. Dog ville det ikke give mening, da shopify – som navnet indikerer – er en platform til shopping.

 

2. Har du et fysisk varelager eller kører du udelukkende på dropshipping?

En anden ting du skal overveje er, om du ønsker et fysisk lager eller om du vil gøre brug af dropshipping. Ved dropshipping sælger du leverandørens produkter på din hjemmeside, men du har ikke produkter på lager selv. Når en kunde afgiver en ordre, laver du en tilsvarende bestilling hos din leverandør, som så sender varen direkte til kunden.

wordpress hjemmesideI wordpress er der mange muligheder for dropshipping. Du kan uploade CSV filer, XML filer mm. Her overfører du produkter fra din leverandør via en fil. En anden måde er, at oprette produkterne manuelt. Til sidst og ikke mindst er der også muligheden for, at få en integration mellem din og din leverandørs side, så produkterne bliver overført automatisk. Dog kan det                            være svært at finde at finde leverandører med denne mulighed.

ShopifyI Shopify kan du ligeledes gøre brug af muligheden for, at oprette dine produkter manuelt. Her kan du også overføre produkter via en CSV fil. Dog har shopify en helt bestemt opsætning af af deres CSV fil, så hvis du får en fil fra et andet system, skal du bruge en APP til at konvertere filen til det rigtige format.

Fordelen ved Shopify i forbindelse med Dropshipping er, at der allerede findes en hel række af integrationer du kan vælge med. Shopify forsyner dig med en liste af potentielle dropshippere, og så er det bare at forbinde med dem.

 

3. Kører du med et stort sortiment eller blot enkelte varer

Det gør ikke nødvendigvis den store forskel, om du bruger Shopify eller WordPress i denne henseende. Men alligevel er der nogle forskelle du bør være opmærksom på.

wordpress hjemmeside shopify vs wordpress

I WordPress kan du oprette alle de produkter og kategorier som du lyster. Og du kan samtidig bygge en struktur med mange grene i en manu alt efter hvilket tema du bruger. Uanset hvad, kan du finde Plugins som kan hjælpe dig med stort set alt.

Shopify vs wordpress

I Shopify kan du også oprette alle de produkter og kategorier som du lyster. Dog er der den forskel, at strukturen i Shopify er en del mere simpel. Det betyder, at du ikke bare kan oprette en menu struktur med alle de grene som du vil og det kan begrænse dig meget. Hvis du vil være sikker på, at få lige den struktur du ønsker, skal du fra starten af, have valgt det helt rigtige tema. Du kan muligvis også få noget kodnings hjælp fra en Shopify ekspert. Men det kan blive en dyr fornøjelse, så du må virkelig overveje om Shopify vil være det rigtige valg ift. den struktur du ønsker.

 

4. Skal dit shopsystem være brugervenligt, simpelt og planlægger du udvidelse af sidens funktioner senere hen?

wordpress hjemmeside shopify vs wordpressWordPress er meget simpel at bruge. Alle kan lære at bruge systemet, og da systemet har kørt i mange år –  samt der er megen interesse for det – findes der utallige responsive og brugervenlige temaer med mange funktioner som passer til ethvert behov. Samtidig kan du finde Plugins til alt. Jeg er endnu ikke stødt på et problem som ikke kunne klares med enten hjælp fra temaet support eller med et Plugin. Mange Plugins i WordPress er samtidig gratis, så du ikke behøver at betale for hver en ekstra funktion du ønsker på siden.

Shopify vs wordpressShopify er kendt for at være brugervenlig og enkel. Dette er også helt korrekt. Dog er shopify så simpel, at man i mange henseender bliver begrænset. Du kan meget med de temaer der findes, men de er begrænsede, samtidig er de også en del dyrere end WordPress temaer generelt er. I shopify finder du Apps som kan hjælpe med ekstra funktioner, men det kan være svært at finde Gratis Apps som er specielt gode, og vælger du at købe Appen, så kører de stort set alle på abonnementer. Derfor kan du risikere at betale en masse små abonnementer. Ved hjælp af shopify eksperter kan det også komme til at blive dyrt i længden.

 

5. Skal der være rum for at skræddersy hjemmesiden yderligere end blot de forudindbyggede muligheder?

Dette punkt minder meget om det forrige, så her får du blot en kort opsummering.

wordpress hjemmeside shopify vs wordpressI WordPress finder du et hav af muligheder både når det gælder Plugins og temaer. Temaerne koster som regel ikke særligt meget og mange Plugins er gratis. Med de løbende opdateringer er der samtidig rum for forbedringer af både tema, Plugins og WordPress generelt.

Shopify vs wordpressI shopify har du valgmuligheder når det gælder temaer og også mange Plugins. Temaerne i shopify er dog i min optik dyre og overprized ift. de funktioner der tilbydes. Du kan komme til at bruge mange penge på tema, Shopify ekspert hjælp og flere abonnementer for Apps.

 

Shopify vs WordPress – Opsummering

Så hvilket system er i sidste ende det bedste valg for dig hvis man sætter shopify vs wordpress? Som nævnt i indledningen så er det kun dig selv der i sidste ende kan besvare dette spørgsmål.

Ud fra de foregående 5 punkter er det nok ikke en hemmelighed, at jeg (næsten) til hver en tid vil sværge til WordPress. Det er dog op til dig selv, hvilket system der taler mest til dig.

Hvornår jeg vil anbefale dig at bruge shopify

  • Hvis du skal starte op med dropshipping, især hvis du endnu ikke har nogen aftaler med en forhandler, så er Shopify et rigtigt godt sted at starte.
  • Hvis du har et lille sortiment af varer, er Shopify også et helt fint sted at starte.

Hvornår jeg vil anbefale dig at bruge shopify

  • Hvis du skal have lavet en hjemmeside uden Webshop, så er WordPress et rigtigt godt valg. Her kan du oprette forretningsider, blogs og meget andet.
  • Hvis du har en mere omfattende shop, og ikke vil begrænses i dine muligheder, så kan du også klare det meste med en WordPress hjemmeside.

Jeg håber, at du fik et fyldestgørende svar på spørgsmålet angående hvilket CMS system der giver bedst mening for dig.

Ellers er du velkommen til at kontakte mig via min kontaktformular, email: kontakt@creativehelp.dk eller pr. telefon: +45 24 48 99 69

Leave a Reply